Porter i Mazolewski: grudniowe koncerty Philosophia Tour 2019
Walijczyk od ponad czterdziestu lat mieszkający w Polsce, jedna z legend polskiej sceny rockowej oraz muzyk związany ze sceną jazzową i awangardą. Czy wspólne przedsięwzięcie postaci z tak różnych muzycznych światów mogło się udać? Album „Philosophia” firmowany przez Johna Portera i Wojciecha Mazolewskiego okazał się sukcesem artystycznym i komercyjnym. Podobnie jak promujące go tournée. Kolejne cztery koncerty już w grudniu!
2019-11-26, 20:48

John Porter – współzałożyciel Maanamu, lider kultowego Porter Bandu - lubi ostatnio pracować z wyrazistymi i … nieoczywistymi postaciami polskiej sceny muzycznej. Sporo szumu w mediach narobił projekt – jednorazowy jak się miało okazać -  Me And That Man stworzony z Nergalem, liderem blackmetalowego Behemotha. Panowie szybko rozstali się jednak w kiepskiej atmosferze.

Zobacz zapowiedź trasy: https://www.youtube.com/watch?v=dDVS9tEH65Y

Wygląda na to, że weteran z Walii znacznie lepiej dogaduje się z Wojciechem Mazolewskim. Muzycy poznali się podczas nagrywania płyty „Chaos pełen idei”. Zaiskrzyło artystycznie i obydwaj postanowili kontynuować wspólne granie. Efektem płyta „Philosophia” - intrygująca, wciągająca, sięgająca do korzeni bluesa i rock'n'rolla.

Udany rok duet Porter/Mazolewski – wraz z towarzyszącymi im na żywo znakomitymi muzykami: gitarzystą Piotrem „Rubensem” Rubikiem oraz perkusistą Tomaszem Wadowskim - zwieńczy czterema koncertami. 4 grudnia będzie okazja posłuchać ich we Wrocławiu (klub „Zaklęte Rewiry”), 9 grudnia w Lublinie („Klub 30”), 14 grudnia w Rzeszowie (klub „Lukr”) oraz 16 grudnia w krakowskim kinie „Kijów Centrum”. Wejściówki na grudniowe występy w ramach „Philosophia Tour”  już do nabycia w ogólnopolskiej sieci ebilet.pl